Waarom zou je een auto leasen?

Gepubliceerd op: 16-03-2023

Wanneer je je eigen onderneming leidt wil je natuurlijk dat jij en je medewerkers goed voor de dag komen. Een representatieve auto draagt bij aan de beeldvorming die cliënten van jouw bedrijf hebben. Als ondernemer weet je echter ook dat bedrijfsauto’s flink in de papieren kunnen lopen. Om geld over te houden voor andere investeringen en toch de beschikking te krijgen over een mooie auto kun je een auto leasen. Zo kun je tegen een vast maandbedrag gebruik maken van de auto van jouw keuze zonder dat je cash flow in gevaar komt.

Waarom kiezen voor private lease?

Door een auto te leasen kun je dus rondrijden in een splinternieuwe auto zonder flinke investeringen te hoeven doen of dure leningen aan te gaan. Aan een auto leasen zitten echter nog meer interessante voordelen, die we hieronder voor je uiteen zetten.

Geen onverwachte kosten

Wanneer je een auto leaset, is de kans klein dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan. De kosten voor onderhoud en reparatie zitten namelijk verwerkt in het maandbedrag. Daarnaast is ook een schadeverzekering vaak inbegrepen bij de prijs. Feitelijk is de brandstof het enige waar je zelf nog extra voor hoeft te betalen.

Rijd in de auto van jouw keuze

Bij het kopen van een auto is de prijs vaak een belangrijke factor. In veel gevallen passen mensen hun wensen een beetje aan en kiezen voor een ouder model vanwege het prijskaartje. Stiekem zouden ze echter het liefst gaan voor dat stoere nieuwe model. Door voor een leaseauto te kiezen kun je toch genieten van de nieuwste auto’s met de nieuwste snufjes zonder een klein vermogen uit te geven. Met een leaseauto kun je na het aflopen van de leasetermijn bovendien makkelijker overstappen op een fonkelnieuw model.

Raak makkelijk van je auto af

Wanneer je na een aantal jaren om wat voor reden dan ook genoeg heeft van je leaseauto hoeft je deze niet te gaan verkopen. Dit scheelt je uiteraard een hoop gedoe. Daarnaast verliezen auto’s in rap tempo hun waarde. Na vijf jaar is een auto al snel 60% minder waard ten opzichte van de aanschafprijs.

Gegarandeerd de beschikking over een auto

Een ander voordeel van auto leasen is dat je altijd een auto ter beschikking hebt. Wanneer je leaseauto om wat voor reden dan ook verloren gaat, bijvoorbeeld tijdens een ongeval of door diefstal, krijg je via de leasemaatschappij een vervangend exemplaar. Ben je echter een lening aangegaan om zelf een auto te kopen, dan ben je deze in voorgenoemde gevallen kwijt, en moet je toch de lening afbetalen.

Schadevrije jaren spelen geen rol

Een auto aanschaffen is meer dan alleen het kopen van de auto. Ook de verzekering is een belangrijke bijkomende kostenpost, en de hoogte van de verzekeringspremie hangt vaak samen met het aantal schadevrije jaren dat je hebt gereden. Vooral jongere bestuurders zijn hierbij vaak de klos, aangezien zij überhaupt nog niet zo lang rijden en dus niet tot nauwelijks schadevrije jaren hebben. Voor de totale maandprijs van een auto leasen spelen schadevrije jaren echter geen enkele rol.