Hoe transporteer je voertuigen op een aanhanger?

Gepubliceerd op: 04-01-2024

Bij het transporteren van voertuigen, kan je verschillende aanhangers gebruiken. Natuurlijk heeft een autohandelaar vaak een vrachtwagen waar de auto’s op gaan, maar als je eens in de zoveel tijd één voertuig moet vervoeren, ga je daar niet een vrachtwagen voor aanschaffen. Bij de webshop Aanhangwagendirect.nl heb je een groot aanbod in verschillende transport aanhangers. In deze blog gaan we ze allemaal behandelen zodat jij weet welke aanhanger jij nodig hebt. 

Autotransporters van Aanhangwagendirect.nl

Allereerst lichten wij de autotransporters uit. De naam geeft eigenlijk al prijs waarvoor deze bestemd zijn, het vervoeren van een auto. Je kan deze vaak in veel verschillende uitvoeringen aanschaffen. Kies je voor een kleine aanhanger wat je misschien wat beperkt, of ga je voor de grotere uitvoering waardoor je meerdere auto’s kan vervoeren? Het is wel handig om van tevoren deze afwegingen te maken, zodat je weet wat je wilt! Er zijn autotransporters met een volledige bodem, maar ook autotransporters met twee banen waar je met de banden op kan staan. Er zijn ook zelfs aanhangers die kantelbaar zijn, zo kan je eenvoudig de aanhanger op rijden. 

Machinetransporter aanschaffen?

Bij machinetransporters is het ook al te raden waarvoor ze gebruikt worden, het vervoeren van machines natuurlijk. Hoe ziet dat er dan uit in vergelijking met een autotransporter? De machinetransporters hebben een hele handige laadklep, in plaatst van oprijplaten. Daardoor kan je een machine erg makkelijk de aanhanger oprijden, zelfs als deze verschillende banden of bandbreedtes heeft. Machinetransporters kunnen ook zakbaar aangeschaft worden, daardoor heb je niet een te hoge oprijhoek voor het voertuig wat geladen moet worden. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een machinetransporter waarbij de laadvloerhoogte al erg laag is, dan is de oprijhoek ook niet hoog. 

Wat zijn multitransporters?

Als je nog niet weet wat je moet vervoeren, of als je ook ervoor wilt kiezen dat je gewone lading kan vervoeren. Dan kan een multitransporter de uitkomst bieden. Het lijkt namelijk erg op een plateauwagen, alleen heeft de multitransporter ook oprijplaten. Je kan er daarom voor kiezen om het te gebruiken voor het vervoeren van voertuigen, of te gebruiken voor een simpele lading. Dat is dus de reden dat een multitransporter zo genoemd wordt. Je kan deze voor een aantal verschillende doeleinden gebruiken.

Waarop kan ik mijn motor vervoeren? 

Natuurlijk kan je ervoor kiezen om jouw motor te vervoeren op een multitransporter, echter is dat een gedoe met het vastzetten van de motor als je geen inrijklem hebt. Daarom zijn er motortrailers ontworpen. Je hebt motortrailers met drie rijgoten, zodat je twee grote of drie normale motoren kan vervoeren en deze gemakkelijk in een schacht kan plaatsen. 

Er zijn ook motortrailers met een volledige laadvloer, daarop staan dan één of meerdere inrijklemmen zodat je de motor erin kan plaatsen. De mogelijkheid voor een motortrailer die zakbaar is, is er ook nog. Die hebben ook een volledige vloerplaat erin gemonteerd. Heb je nog vragen over het goed kunnen vervoeren van uw voertuigen? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect.