Hoe koop je de juiste motorhelm?

Gepubliceerd op: 22-06-2021

Motorrijden, een heerlijke sport of hobby waarbij je je ontzettend vrij over de weg kan bewegen. Maar naast dat het leuk is om te doen kan het ook best gevaarlijk zijn, het is daarom zeer belangrijk om  de juiste beschermende kleding te dragen en om een goede motorhelm te kopen. Dit laatste kan best lastig zijn omdat er veel verschillende soorten en maten helmen zijn. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten motorhelmen en wat belangrijk is wanneer je een helm koopt.

Soorten motorhelmen

Er zijn verschillende soorten motorhelmen, over het algemeen worden er vaak drie soorten onderscheiden namelijk open helmen, integraalhelmen en systeemhelmen.

De open helm is een comfortabele helm die zeer geschikt is voor het toeren op een motor terwijl buiten het zonnetje lekker schijnt. De helm zit goed om de schedel maar beschermt verder niet de nek of de kin, van de drie soorten helmen is dit de minst beschermende helm. Een voordeel van de helm is wel dat deze soort vaak comfortabel zit maar een nadeel is ook dat je veel last kunt hebben van windruis onderweg.

De integraalhelm is een soort helm die volledig om je schedel en gezicht sluit. Deze helm heeft ook een kinstuk wat ervoor zorgt dat je optimaal beschermd bent. Een voordeel van deze helm is dus dat deze over het algemeen erg veilig zijn en je hebt weinig last van windruis. Een nadeel is wel dat deze helmen vaak erg strak zitten en dus minder comfortabel zijn.

De systeemhelm is een helm die tussen de open helm en de integraalhelm in zit. Deze helmen hebben een kinstuk die je omhoog kunt klappen, je kunt er dus zowel een open helm als een integraalhelm van maken. Qua veiligheid en comfort zit deze helm ook tussen de twee bovengenoemde helmen in.

Waar moet je allemaal op letten?

Het is erg belangrijk dat je de goede maat helm koopt, hij moet niet te strak en niet te los zitten. Een te strakke helm gaat vervelend zitten waardoor je tijdens  het rijden afgeleid kunt worden en een te losse helm biedt te weinig bescherming wanneer je valt, hierdoor kun je flinke verwondingen of hersenschade oplopen.

Bij het kopen van een motorhelm is het belangrijk dat je ze in de winkel gaat passen. In een winkel kan iemand je helpen die er veel verstand van heeft, zo weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt.

Bezoek eens https://termaatmotoren.nl/c/motorhelmen voor meer informatie over motorhelmen.