Tankstation in de buurt

Gepubliceerd op: 21-01-2022

Heel veel mensen rijden naar een bestemming in een auto. Deze auto heeft wel brandstof nodig om op de bestemming aan te komen. Er is niets zo vervelend dan stil te komen te staan omdat je het net niet redt om te tanken bij het dichtstbijzijnde tankstation. Het is daarom handig om te weten hoe je erachter komt welke tankstations er bij jou in de buurt liggen. Op zoek naar een tankstation in de buurt? Lees dan snel verder.

Gebruik van Google Maps

Als je wil weten wat de kortste en snelste route is naar een tankstation in de buurt dan is het verstandig om gebruik te maken van Google Maps. Je kan hier je locatie invullen en dan vervolgens als bestemming ‘tankstation’ invoeren. Hier kan je dan je route naar toe plannen. Deze route kan je ook opslaan zodat je niet vergeet waar het tankstation zit de volgende keer dat je er weer een nodig hebt.

Tankstation bij jou in de buurt 

Een groot nadeel van autorijden is dat je maar een beperkt aantal kilometers kan rijden met de brandstof in de tank. Je moet tanken om weer verder te kunnen rijden. Onderweg zijn er redelijk wat tankstations waar je terecht kan maar het is wel zo handig om van tevoren te weten waar je een tankstation vindt bij jou in de buurt. Door op internet te kijken kun je erachter komen welke tankstations je onderweg allemaal tegenkomt. 

Hoe vind je ze?

Op sites van grote oliemaatschappijen zoals Esso en Shell is vaak op de website te vinden waar al hun tankstations te vinden zijn. Deze tankstations hoeven niet bij jou in de buurt te zijn. Door gebruik te maken van Google Maps of de ANWB zie je welke tankstations er langs de weg te vinden zijn die je moet rijden. Zo zie je dus meteen welke tankstations het meest dichtbij zijn. Je kunt hier zelfs tankstations vinden in het buitenland.

Verschillende soorten tankstations

Zoek je een tankstation in de buurt waar ook een supermarkt bij zit? Dan moet je langsgaan bij een groter tankstation. Veel tankstations in dorpen zijn vaak kleiner en onbemand en beschikken meestal over alleen brandstof. Je kunt hier vaak ook alleen met een bankpas betalen. Een voordeel hier is dat de brandstof hier meestal goedkoper is.