4 redenen om een elektrische auto te kopen

Gepubliceerd op: 03-03-2022

Al enige jaren wordt elektrisch rijden gezien als de grote toekomst van het autorijden. Echter zijn er nog steeds voldoende sceptici die twijfelen over deze nieuwe vorm van vervoer. Daar valt natuurlijk wel het een en ander voor te zeggen, aangezien er nog niet bijster veel bekend is over elektrisch rijden en de lange termijn nadelen. Toch zijn er volgens ons voldoende voordelen om op korte termijn te beginnen met elektrisch rijden. Wij hebben de 4 grootste voordelen voor je op een rijtje gezet.

1. Goedkoper rijden van op brandstof

Daar waar een elektrische auto in aanschaf zeker nog wel duurder is dan een brandstof auto, is dat niet zo voor de kosten voor het rijden van een elektrische auto. Onderzoek wijst namelijk uit dat een gemiddelde autorit ongeveer 80 kilometer is. Dus bij lange na geen volle tank (of in dit geval accu). Als jij een laadpaal thuis hebt, kan je dus voor iedere gemiddelde rit je auto zelf volladen. Dit gebeurt tegen een voordeliger tarief dan wanneer je dit bij een charge station langs de snelweg moet doen. Terwijl dit ook al goedkoper is dan een tank brandstof. Hoe meer jij thuis kunt laden, hoe goedkoper het rijden wordt. Daarnaast is de wegenbelasting voor EV’s ook nog eens 0 euro per kwartaal, tot ten minste 2025. Reken uit je winst!

2. Een eigen parkeerplek

De parkeergelegenheden zijn niet overal even goed. In sommige gevallen kun je met een elektrische auto een eigen parkeerplaats krijgen. Dit is echter wel verschillend per gemeente, dus als dit voor jou een belangrijke reden is, raden wij aan om eerst op onderzoek uit te gaan bij jouw gemeente. Is dit in jouw gemeente mogelijk? Dan zal je hier wel een laadpaal voor moeten plaatsen, dit is meestal namelijk de voorwaarde voor een eigen parkeerplek.

3. Handige snufjes

Elektrische auto’s zitten vol met leuke snufjes en hebben in 9 van de 10 gevallen ook een app om te auto mee te “besturen”. Wat dacht je van het opwarmen van je auto vanuit je bed? Je hoort al je buren al krabben, terwijl jij vanuit je bed alvast de hele voorruit laat ontdooien. Klinkt goed toch? Of wat dacht je van een hete zomerdag? Met de app kan je de airco alvast aanzetten zodat jij niet hoeft in te stappen in een bloedhete auto. 

4. Beter voor het milieu

De reden dat elektrisch rijden zo wordt gestimuleerd heeft te maken met dit voordeel. Elektrisch rijden zorgt namelijk niet voor de uitstoot die brandstof veroorzaakt. Daarom is elektrisch rijden veel beter voor het milieu. Dit is ook de reden dat steeds meer autofabrikanten hebben uitgesproken er naar te streven om over 10 jaar alleen nog maar elektrische auto’s te produceren. Tenzij er binnenkort een nog duurzamere manier wordt gevonden natuurlijk.